Creative solutions with a twist

Lorem ipsum dolor sit amet, cons ectetur adipis cing elit, sekido alor eiusmod oplot tempor alor incididunt labore et dolore magna epoyt aliqua erolp shulp sed adip lrty opti iscing diam donec facilisi nullam vehicula ipsum atdi arcu cursus off vitae congue amet estyt.

Belsize Park

Once again I was approached by a young lady who had managed to buy her first flat in London (which was no mean feat) but was at a loss as how to make it feel like a home with such a limited budget left over, and yet still reflect her personal style.

On this occasion she had managed to acquire a few basic pieces of furniture such as the sofa, table and chairs, and a bed…..but that was it, and it therefore felt disjointed and a little like she was ‘making do’.
So once she had raided her penny jar and decided her maximum budget, I embarked on a detailed inventory of her requirements (or wish list!) and proceeded to squeeze those pennies to their maximum potential.
I raided markets and sales and used a number of cheeky little tricks I have developed to create maximum impact for minimum cost, and spread the budget carefully and appropriately.
The result was truly terrific, she was absolutely stunned at what impact could be achieved with such a relatively humble budget ……….oh and a little “fairy godmother magic” of course šŸ˜‰

Brighton Beach Retreat

HI SPEC SEAFRONT APARTMENT –Ā PLANNING, DESIGN & MANAGEMENT OF COMPLETE REFURBISHMENT
With the responsibility to design and manage the complete refurbishment of this weekend apartment, I took immediate inspiration from the outstanding beachfront position and incredible sea views!
In the initial phase, I worked with the clients to design a space which needed to fulfil a variety of specific practical needs and turn what was a dingy, dysfunctional and dated space into a calm, contemporary apartment that simply oozes Brighton!
Having worked them through a thorough tender process the clients settled with one of my dedicated teams of builders and craftsmen who stripped it back to the bare bones of the building – remodelled, re-plumbed and rebuilt it to the meticulous detail required.
Mixing retro undertones against a Nautical backdrop created an air of simplicity which belied the precision detailing and High specification required for such a challenging space and its requirements.

Some of the more bespoke elementsĀ  included:

  • Structural work to move, centre and square off the peculiar archway leading from the lounge to the dining room.
  • I then commissioned handmade oak Shoji Screens to allow the light to filter through whilst still providing the privacy required.
  • Also in the dining room, we remodelled the space to incorporate a porthole window in a redundant doorway, relocated the cupboard to have hallway access and maximised the alcove space with beautiful waney edged oak shelving from a local reclamation yard.
  • Finally, we raised the floor with smoked oak wooden flooring to allow the clients to still appreciate the incredible sea views whilst seated at the dining table.
  • The low concrete ceilings throughout leading me to design box coving around the perimeter of the living spaces, with contemporary, energy-efficient and adjustable downlights, the result was simply stunning and brought the apartment bang up to date.
  • We further increased the light and space throughout with bespoke mirrored wardrobes and carefully planned mirroring in the small bathrooms.
  • One of my personal favourites in the bathrooms was the unique, recycled glass worktops which we had made to include seashells, lovely touch with the pebble mosaic floor – they worked together beautifully.
  • From the skirts and sockets to the curtains and cushions, not one single detail was left to chance and was scrutinised, specified and sourced to create the perfect, well-deserved retreat for this busy couple.
Commercial Studio

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Belsize Park
BEFORE
AFTER
BEFORE
AFTER